4 вікна Джохарі в коучингу

 

«Вікна Джохарі» - техніка, що допомагає краще зрозуміти себе, ставлення до себе самого та взаємодію з іншими.

Дана техніка була створена в 1955 році американськими психологами Джозефом Ліфтом і Харінгтоном Інхамом.

І отримала назву від трьох перших літер імен її авторів – ДжоХарі.

 

Техніка складається з чотирьох «вікон»:

 

Перше вікно – це те, що людина сама знає про себе та інші люди знають про неї саму, тобто самоусвідомлене та відоме іншим – це відкрита зона – свідомість особистості.

Друге вікно – те, що людина знає про себе, але інші не знають, тобто самоусвідомлене, але не відомо іншим, наприклад, страхи, талант, що людина знає про себе, але не показує іншим – це прихована зона

Третє вікно – це те, що інші бачать в людині, проте вона цього сама не бачить у собі, тобто відоме іншим , але не усвідомлене самою людиною. Це сліпа зона або пляма. Це зона можливостей та зона розвитку. 

Четверте вікно – це те, що не бачить людина в собі, а інші не бачать в ній, тобто не самоусвідомлене і не відоме іншим. Це невідома зона.

 

Як працювати з технікою в ході коуч сесії:

Запитати коучі що знає коучі про себе і його оточення знають про нього – це буде робота з відкритою зоною.


Запитати коучі що він знає про себе, а інші не знають?

Тут можуть бути як страхи, фобії, «соціальне сміття», так і прихований потенціал, наприклад – таланти, що людина не показує через так званий «синдром самозванця» - це робота із прихованою зоною.


Запитати коучі що є в нього таке що він сам про себе не знає, але знають інші – часто говорячи про це йому.

Наприклад, що людина не пунктуальна і завжди запізнюється, але сама вона не вважає себе не пунктуальною.

Це робота із сліпою зоною. 


Запитати коучі що може бути в нього таке, що він не усвідомлює і не бачать в ньому інші – це робота із невідомою зоною.


Робота із прихованою зоною (людина усвідомлює – інші ні) допомагає коучі позбутися стереотипів, комплексів, фобій, страхів, а також розкрити свій потенціал.

Пропрацювання відбувається через чесні відповіді коучі самому собі та усвідомлення цього пропрацювання.

Робота із сліпою зоною (знають інші, людина - ні) – це по суті усвідомлення коучі тих його моделей поведінки, від яких він зазвичай відвертається. Але тут може бути підводні камені – якщо самооцінка коучі завищена – це робота із даною зоною може викликати негатив у вигляді того, що люди та соціум надто дорікають і докопуються до нього, якщо занижена – може спровокувати велику рефлексію «невдахи». 

Це працює наступним чином – коучі має вийти зі своєї мильної бульбашки, подивитись на ситуації під іншим кутом та проаналізувати їх замість образ та самобичування. Якщо дану зону не пропрацьовувати – зазвичай людина буде ходити по колу і весь час потрапляти в одні й ті ж самі ситуації. 

Робота із невідомою зоною (ні я, ні інші не знають) – це зона не розкритого потенціалу, винахідливості, прихованих та несподіваних можливостей, що зазвичай проявляються в екстремальних ситуаціях. Як працюємо – коучі має шукати власний максимально приємний і притаманний для нього шлях в цю зону. 

Коуч може дати роботу над невідомою зоною коучі на самоопрацювання. Або задавши питання про екстремальні ситуації, які вже були в житті коучі раніше, як він себе вів, які були дії – це може бути ключем до невідомої зони. 


Мета техніки «Вікна Джохарі» – виявлення та відкрити приховану, сліпу та невідому зони і перемістити все у відкриту зону, таким чином, щоб вікно Джохарі втратили перегородки.

Так особистість стає цілісною, самодостатньою, незалежною, зрілою.

 

Дану техніку можна використовувати при будь-якому запиті в лайф та кар’єрному коучингу, адаптувавши коучингові питання відповідно до запиту. 

 

Статті автора: